Пт, 10.05.2024, 06:45
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Ганно-Опанлинський НВК I-III ступенів

Меню сайту
Категорії розділу
Національно-патріотичне виховання [5]
На допомогу класному керівнику [3]
План виховної роботи на 2016/2017 н.р. [1]
Плани та звіти про виховну роботу [12]
звіти виховна робота 2017-2018 н.р. [4]
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 11
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту

Блог виховної роботи


11:16
Звіт про підсумки роботи з питань безпеки життєдіяльності та охорони життя і здоров’я дітей,

Звітпро підсумки роботи з питань безпеки життєдіяльності та охорони життя і здоров’я дітей.

На виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», постанови Кабінету Міністрів України від22.03.2001 № 270 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру», наказів Міністерства освіти інауки України від31.08.2001 №616 «Прозатвердження Положення пропорядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах» (зі змінами), в редакції, затвердженій наказом Міністерства освіти і науки України від 07.10.2013 №1365 «Провнесення змін до Положення про порядок розслідування нещасних випадків, що сталися під час навчально-виховного процесу в навчальних закладах», від 01.08.2001 №563 «Прозатвердження Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах ізакладах освіти» (зізмінами), від 18.04.2006 №304 «Про затвердження Положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в закладах, установах, організаціях, підприємствах, підпорядкованих Міністерству освіти інауки України» (зі змінами), листів Міністерства освіти інауки України від26.05.2014 №1/9-266 «Про використання Методичних матеріалів «Вимоги безпеки під час канікул», від16.06.2014 №1/9-319 «Про використання Методичних матеріалів щодоорганізація навчання і перевірки знань, проведення інструктажів з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності взагальноосвітніх навчальних закладах», з метою забезпечення реалізації державної політики в галузі охорони дитинства, проведено аналіз стану профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності та охорони життя і здоров’я дітей, запобігання всім видам дитячого травматизму у навчальному закладі за рік 2016/2017 навчального року.

Упродовж року 2016/2017 навчального року було видано 3 накази, які стосуються питань запобігання дитячого травматизму, ці питання систематично розглядалися на нарадах при директорові, педагогічних радах.

З метою запобігання дитячого травматизму в навчальному закладі організовано викладання курсу «Основи здоров'я», проведення різних видів інструктажів та комплексу бесід зі школярами з профілактики усіх видів дитячого травматизму, в тому числі перед початком канікул. Проведено Дні та Місячник безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!», Тиждень знань правил пожежної безпеки, Тиждень безпеки дитини, оновлено майданчик для вивчення правил дорожнього руху, оновлено схему безпечного маршруту до школи.

Питання профілактики дитячого травматизму, в тому числі дорожньо-транспортного, охорони, збереження життя і здоров'я учнів, відповідальності батьків за дотриманням контролю за дітьми в позаурочний час були обговорені на батьківських зборах .

Внаслідок посилення контролю вчителів за дітьми та завдяки проведеній роботі у 2016/2017 навчального року випадків травмування учнів не сталося, нещасних випадків невиробничого характеру не сталося.

В навчальному закладі з метою попередження дитячого травматизму упровдож навчального року проведено вступний, первинний та цільові інструктажі учнів з безпеки життєдіяльності. Перед початком занять у кожному кабінеті, спортзалі та інших приміщеннях школи, перед початком виконання практичних робіт з курсів „Я у світі” та „Основи здоров'я”, перед уроками трудового навчання з використанням інструментів, перед проведенням масових заходів та навчальних екскурсій, перед канікулами проводяться інструктажі учнів з безпеки життєдіяльності.

Робота з попередження усіх видів дитячого травматизму ведеться класними керівниками систематично. В календарних планах з виховної роботи є окремий розділ з попередження дитячого травматизму. Класні керівники регулярно проводять бесіди, тематичні класні години з профілактики травмування учнів. Усі бесіди та інструктажі фіксуються в класних журналах, журналах з охорони праці та безпеки життєдіяльності учнів. Перед виходом учнів на канікули у щоденниках фіксуються пам'ятки з правил безпечної поведінки під час канікул.

Під постійним контролем класних керівників знаходиться відвідування школи учнями. Причини пропусків занять негайно з¢ясовуться, підтримується постійний зв¢язок з батьками.

Складено графік чергування вчителів та адміністрації школи, в обов'язки яких входять підтримка дисципліни на перервах та запобігання травмування учнів. На постійному контролі адміністрації стоять уроки „Основи здоров'я”, на яких учні вивчають правила безпеки життєдіяльності. навчального року учнями школи було виконано такі проектні роботи з БЖД:

§ «Отруйні рослини»;

§ «Дітям про електробезпеку»;

§ «Я маленький пішохід»;

§ «Правила поведінки на воді взимку»;

§ «Небезпечна ситуація. Мої дії»;

§ «Шкідливі та корисні звички»;

§ «Вибухонебезпечні та пожеженебезпечні предмети»

§ «Обережно! Ожеледиця!».

Упродовж навчального року в навчальному закладі проводились виховні заходи щодо профілактики та запобігання дитячого травматизму.

Перед канікулами з учнями проводяться бесіди щодо попередження усіх видів дитячого травматизму. Перед осінніми та зимовими канікулами проведено Єдиний урок з пожежної безпеки, Єдиний урок з безпеки дорожнього руху.

Для запобіганню нещасних випадків серед учнів на воді було проведено комплекс таких заходів:

§ бесіди з питань запобігання всім видам дитячого травматизму, в тому числі на воді та поблизу водоймищ, про що зроблено відповідні записи в класних журналах та щоденниках учнів;

§ питання було обговорено на батьківських зборах ;

§ оновлено куточок та сторінку сайту з профілактики дитячого травматизму, де окремим розділом виділено «Правила поведінки на воді та поблизу водоймищ».

З метою профілактики нещасних випадків, зміцнення здоров’я та загартування учнів в закладі були проведені наступні заходи:

§ «Малі олімпійські ігри»;

§ вікторини «Безпека в моєму місті», «Безпека життєдіяльності», «Дорожні знаки добре знай», «В гостях у світлофора Моргайка»;

§ тиждень «За здоровий спосіб життя»;

§ виставка малюнків «Обережно на дорозі», «Стоп! Наркотик!», «Ми обираємо здоровий спосіб життя»;

§ проведено тематичні уроки «Шляхи зараження ВІЛ», «СНІД поруч», «Скажемо «ні» шкідливим звичкам» (в рамках профілактики тютюнової та алкогольної залежності);

§ шкільним психологом проведено консультативну роботу щодо профілактики здорового способу життя «Навчися казати «Ні!» шкідливим звичкам», «Куди звернутись по допомогу», «Друзі поруч», «Я відповідаю за своє життя»;

§ організована тематична виставка в шкільній бібліотеці «Скажемо, «Да!» здоровому способу життя».

Вчителями проведено профілактичні бесіди за темами: „Небезпека вдома і на вулиці», «Основні правила поведінки в громадських місцях та транспорті», «Наодинці вдома», «Правила дорожнього руху», «Правила поведінки з вибухонебезпечними предметами», «Правила поведінки з газом», «Правила поведінки з вогнем», «Правила поведінки на воді та біля водоймищ», «Обережно! Ожеледиця», «Правила дорожнього руху», «Здоров’я – як його зберегти», «Гігієна та чистота – це мої друзі», «Я обираю здоровий спосіб життя», «Азбука безпечної дороги», «Місце зупинки громадського транспорту – зона підвищеної небезпеки», «Здорові діти – майбутнє нації», «Жити в світі де є ВІЛ»; «СНІД стосується кожного», «Права свої ти добре знай, обов’язки не забувай».

З метою організованого дозвілля учнів в рамках профілактичної роботи щодо попередження дитячого травматизму в позаурочний час в навчальному закладі працює волейбольний гурток,хореографічний гурток, також на базі навчального закладу працює гурток «Обери життя».

За період 2016/2017 навчального року випадків дитячого травматизму не зафіксовано.

Вчителям рекомендовано посилити контроль щодо запобігання дитячого травматизму під час перерв у школі та при повернені дітей додому. Розробити заходи та підібрати тематику бесід щодо профілактики дитячого травматизму на 2017/2018 навчального року.

Категорія: Плани та звіти про виховну роботу | Переглядів: 1594 | Додав: filnadin1987 | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar